Start
Diensten
Portfolio
Support
Contact
Content Management Systeem
 

Support 

Hieronder kunt U een beknopte uitleg van internetjargon vinden.

Website: Een site op het World Wide Web (WWW) bestaat uit een aantal pagina's die aan elkaar gerelateerd zijn. Deze pagina's presenteren informatie aan de bezoekers.
Domein: Een domein is het "adres" van een website op internet. Wanneer u een in Uw browser een adres intypt (URL) dan verwijst dat naar een site. Die naam wordt een domein naam genoemd (bijv. www.slimdesign.nl).
Hosting: Hosting is het onderbrengen van een website op internet. Het bedijf bij wie dat gebeurd is een zogenaamde hoster, zij zorgen voor de ruimte en toegang om een pagina op internet beschikbaar te maken voor de bezoekers.
Search engine: Wanneer een website klaar is en op het net staat wil men graag dat andere mensen die site kunnen bezoeken, daar zijn een aantal manieren voor, de makkelijkste en goedkoopste is de page aanmelden bij een search engine zoals Google, Yahoo, Altavista of Ilse. Daar kunnen mensen die iets over een bepaald onderwerp zoeken terecht.
HTML: HTML staat voor Hyper Text Markup Language dat is de taal waarin de internet pagina's zijn geschreven. Elke browser kan deze text files lezen, in de loop der tijd zijn er natuurlijk nieuwe ontwikkelingen met bertrekking tot HTML zoals; het gebruik van frames (een pagina in een pagina), DHTML (dynamische HTML), Java, wml (HTML voor WAP telefoons) enz.
Java: Het woord Java komt van de koffie, de bedenkers van de java taal zaten op een dag in een Amerikaanse koffie-shop te praten over meerdere mogelijkheden met browsers en de html, toen kwamen ze op het idee van java en java script. Java-script is de versimpelde versie van java, het maakt het mogelijk een aantal functies van de browser met behulp van de html pagina te bedienen denk maar aan automatisch een pagina vernieuwen, de terug-knop bedienen of cookies gebuiken.
CGI: CGI staat voor Common Gateway Interface. Een naam die je beter snel kan vergeten ;-). Dit wordt gebruikt om dynamische pagina's te maken. Als een pagina opgevraagt wordt met hierin CGI-code dan wordt deze code eerst uitgevoert alvorens de pagina gestuurt word. Bij dynamische pagina's kan U denken aan gegevens uit een database halen en die presenteren waar nodig.
Flash: Dit is een techniek om pagina's een meer dynamisch voorkomen te geven. Met HTML was altijd het probleem dat de pagina's statisch aandeden en Flash is hiervoor een oplossing.
PHP: Dit is een scripttaal waarmee net zoals CGI dynamische websites zijn te maken. Ook hiermee kunnen databases uitgelezen en bijgewerkt worden.
MySQL: Een database pakket dat in combinatie met een scripttaal (bijv. PHP) gebruikt kan worden om dynamische pagina's te maken. In de database staan dan allerlei gegevens die in dynamische gegenereerde pagina's gepresenteerd worden.
 PostgreSQL: Een ander, open source, database pakket. Ook dit pakket kan gebruikt worden in combinatie met PHP. De mogelijkheden zijn wat uitgebreider dan bij MySQL.
 AJAX: AJAX (Asynchronous Javascript And XML) is een term voor het ontwerp van interactieve webpagina's waarin asynchroon gevraagde gegevens worden opgehaald van de webserver. Daardoor hoeven dergelijke pagina's niet in hun geheel ververst te worden. Zo'n pagina is te vergelijken met een applicatie die in de browser draait. Door gebruik te maken van XMLHttpRequest, hoeft de webpagina niet opnieuw ververst te worden om nieuwe inhoud te krijgen. Google Suggest stelt bijvoorbeeld bij elke toetsaanslag een nieuwe reeks zoektermen voor zonder dat je pagina één keer hoeft te herladen.